ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Masonii din România au primit un nou cadou din partea Guvernului. Un teren în valoare de peste 2,1 milioane lei a fost cedat gratuit de către Guvernul Ponta pentru ca Marea Lojă Naţională să construiască o clădire uriaşă pe Bd. Expozitie, informează B365.ro.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

Aşa cum informa ActiveNews la vremea respectivă, terenul primit de masoni de la Guvern are 2.448 de metri pătraţi şi a fost făcut cadou în decembrie 2013.

Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă.

Astfel, la primele două niveluri ale clădirii, aflate la subsol, va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme și șase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar și un restaurant cu 150 de locuri.

Parterul va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri, între care 431 la parter și 248 la balcon).

La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri și alte două cu câte 158 de locuri) și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii (etajul patru) vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.

Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei s-a arătat nemulţumită de planul clădirii, pentru că sunt probleme cu spaţiul verde din zonă: "Trebuie să obțineți cei 30% spațiu verde: 20% la sol și 10% betonat. Cred că suprafața terenului pentru acest teren ar trebui extinsă", a spus Radu Petre Năstase, membru al Comisiei.

Masoneria a fost osândită, oficial, ca doctrină şi ca organizaţie de Biserica Ortodoxă Română, în 1937, iar cel mai recent acelaşi lucru l-a făcut Biserica Ortodoxă a Greciei.

templu-masonic-imens-bucuresti templu-masonic-bucuresti-expozitiei templu-masonic-bucuresti