ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Victor Ponta a decis în ședința de miercuri, 17 decembrie a.c., schimbarea prefectului Petres Sandor, susținut de UDMR. La conducerea Prefecturii Harghita a fost numit din nou Jean-Adrian Andrei, fost subprefect, susținut de PSD, potrivit blogului dantanasa.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Andrei a condus Prefectura Harghita în perioada septembrie 2012 – august 2014, timp în care s-a remarcat prin refuzul de a acționa legal împotriva arborării steagului secuiesc pe clădirile publice, prin refuzul de a acționa legal împotriva inscripțiilor în limba maghiară ”Kozseghaza”, amplasate pe primăriile din județul Harghita și prin refuzul de a acționa legal împotriva arborării drapelului Ungariei în spațiul public din județul Harghita.

Andrei este prefectul care a inventat ideea de lege care se aplică persoanelor private și lege care se aplică instituțiilor publice.

Revenirea lui Andrei la conducerea Prefecturii Harghita confirmă faptul că acesta este pe placul UDMR tocmai pentru că închide ochii la o serie întreagă de ilegalități comise de primarii UDMR prin care se erodează autoritatea statului român în Harghita și se încalcă art. 13 din Constituția României, susţine Dan Tanasă. Dacă la Prefectura Covasna foștii prefecți dr. Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu și Marius Popica au zburat complet de la conducerea prefecturii pentru că au aplicat legea, Andrei a fost menținut la conducerea Prefecturii Harghita, ca subprefect, iar acum este din nou numit prefect, cu acordul UDMR.