ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asasinarea opozantului rus Boris Nemțov a spulberat orice speranță pentru o tranziție politică pașnică a puterii în Rusia condusă de Vladimir Putin, a declarat Garri Kasparov, una dintre vocile proeminente ale opoziției ruse și un critic acerb al actualului regim de la Kremlin, informează Reuters.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Fost campion modial la șah, care trăiește într-un exil autoimpus în Statele Unite, Kasparov a prezentat o viziune sumbră a situației din Rusia.

Boris a sperat în van la o formă pașnică de tranziție spre un guvern normal, civilizat, democratic”, a declarat Kasparov pentru Reuters, prezentându-l pe Nemțov ca pe o figură care lupta pentru o politică non-violentă.

Acum, nu mai văd nici o șansă pentru Rusia să scape de dictatura brutală în mod pașnic”, a spus Kasparov.

El crede că o schimbare politică s-ar putea realiza doar prin mișcări de stradă violente.
Este un semnal pentru toți ce ce suntem implicați în Opozițe că jocurile au fost făcute. Nu vom pierde timpul să te mai judecăm, pretinzând că respectăm legea. Pur și simplu, te vom lichida.”

Autoritățile ruse au sugerat că însăși opoziția ar fi în spatele uciderii lui Nemțov, în încercarea de a face din el un martir și de a uni facțiunile de opoziție, atât de divizate.

Kasparov s-a alăturat susținătorilor lui Nemțov care suspectează autoritățile ruse că ar fi orchestrat asasinatul, trimitând un mesaj clar activiștilor anti Putin.

Fostul campion a declarat că în Statele Unite nu are bodyguarzi și că nu intenționează să participe la funeraliile de marți ale lui Nemțov, la Moscova.