ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colosul energetic rus Gazprom poate înlocui toate materialele supuse sancțiunilor Occidentului și va respecta acordurile încheiate cu Beijing-ul care prevăd triplarea aprovizionării cu petrol a Chinei.

Gazprom are capacitatea de a înlocui toate materialele importate supuse sancțiunilor statelor occidentale, ca urmare rolului jucat de Rusia în Ucraina. Mai mult, a explicat vicepreședintele companiei energetice ruse, Alexander Medvedev, sancțiunile occidentale nu vor avea succes. ”La Gazprom importăm doar 10% din echipamente, restul fiind furnizat de producătorii ruși”, a spus Alexander Medvedev, la o reuniune în insula Sahalin, în Rusia Orientală, relatează site-ul italia La Repubblica.

Sancțiunile nu au funcționat”, a adăugat oficialul Gazprom.

În ciuda sancțiunilor în lanț aplicate de SUA și Uniunea Europeană, Rusia este capabilă să crească aprovizionările cu petrol către China, așa cum s-a stabilit în recentele acorduri cu Beijing-ul, a afirmat viceministrul Energiei.”Avem capacitatea de a crește producția în Siberia orientală, avem aceste resurse”, a mai spus oficialul rus.

Anul trecut, Rusia și China au semnat un acord pentru triplarea vânzărilor de petrol rus către China, până la un milion de barili pe zi până în 2018.