ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şeful SRI recunoaşte că în presă există ofiţeri acoperiţi.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În cadrul unui interviu acordat postului B1 TV, George Maior a afirmat, răspunzând unei întrebări referitoare la existenţa în presă a ofiţerilor acoperiţi ai SRI, că "în presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI, ca şi în alte state democratice", după care a adăugat, "este o armă puternică a oricărui serviciu secret". Întrebat dacă acoperiţii din presă vor fi deconspiraţi, directorul SRI a dat un răspuns categoric: "niciodată".

Cazuri de ofiţeri acoperiţi în presă

În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014, jurnalistul Robert Turcescu s-a autodeconspirat și a explicat că este ofițer acoperit. A întrerupt imediat colaborarea cu B1TV iar acum realizează o emisiune la Naşul TV.

În august 2012, jurnalistul Valentin Zaschievici este dat afară de la Jurnalul Naţional după ce iese la iveală, dintr-un set de documente interne ale SRI, că acesta a fost omul Serviciului Român de Informaţii, implantat în redacţia ziarului trustului Intact.

CITEŞTE ŞI: Ce au făcut nemții cu AGENȚII ACOPERIȚI din presă

Un alt caz de notorietate este cel al jurnalistului Daniel Befu. Acesta povesteşte pe blogul său cum a fost racolat de către un serviciu de informaţii când lucra la ziarul Gândul.

"În presă există ofiţeri de informaţii cu grade înalte", Ioan Talpeş, într-un interviu pentru Gazeta de Cluj în 3 ianuarie 2010.