ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania dorește să introducă o taxă rutieră, valabilă doar pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Germania, informează Realitatea.net.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Decizia autorităţilor germane de a introduce o vignietă pentru şoferii străini vine după ce landul Bavaria a reclamat guvernului federal de la Berlin că Austria şi Elveţia colectează sume importante de la străinii care le tranzitează ţările.

Potrivit primelor informaţii, taxa ar putea să-i coste pe şoferii străini 130 de euro pe an iar bani vor fi folosiţi la refacerea şi întreţinerea infrastructurii.

„Studiile noastre arată că vom asista la o creştere a traficului de marfă cu 40% în următorii 15 ani. Acest lucru ne obligă aă alocăm mai mulţi bani pentru întreţinerea şi dezvoltarea infrastructurii”, a afirmat Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor din Germania.