ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciile secrete din Germania (BND) sunt investigate de procuratură, existând suspiciunea că ar fi spionat oficiali și companii europene pentru cei de la NSA. Atât organizațiile guvernamentale, cât și unele dintre marile companii s-au aflat în atenția germanilor, scrie Informare per resistere. it

În urma presiunii exercitate de unele partide politice din opoziție, biroul procurorului federal din Germania a anunțat că a pornit o investigație asupra serviciilor secrete din țară și asupra practicilor acestora din ultimii 10 ani. Ziarul Der Spiegel a publicat recent un material conform căruia, timp de zece ani de zile, între 2003 și 2013, serviciile secrete nemțești ar fi spionat oficiali și companii din Europa pentru americanii de la NSA.

Ca urmare a dorinței partidelor din opoziție de a obține mai multe informații de la guvernul Merkel, procurorul va fi audiat ulterior de către o comisie parlamentară în fața căreia trebuie să prezinte rezultatele investigațiilor.

Ralf Stegner, vicepreşedintele Partidului Social-Democrat (SPD), împreună cu care Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a lui Merkel guvernează ţara în cadrul unei mari coaliţii, a cerut, într-un interviu pentru un ziar, ca Biroul cancelarului să spună tot ceea ce ştie despre acuzaţiile de spionaj.

Der Spiegel susține că BND (serviciul secret federal) a șters nu mai puțin de 12.000 de adresa de IP, adrese de e-mail și numere de telefon ale diverselor persoane care fuseseră spionate, scrie playtech.ro.

Conform Reuters, Franța a fost probabil cea mai afectată țară de către acest program. Atât organizațiile guvernamentale, cât și unele dintre marile companii s-au aflat în atenția germanilor. Vestea că BND și-a spionat proprii cetățeni pentru agențiile americane i-a iritat pe mulți, acesta nefiind primul scandal de acest fel.

Grupul Airbus a anunţat deja că intenţionează să depună o plângere împotriva autorităţilor germane, în baza informaţiilor potrivit cărora BND a ajutat NSA să spioneze grupul şi alte firme europene.

Noile dezvăluiri arată că, în afara interceptării unor comunicaţii din zone de război ca Afganistanul şi Pakistanul cu Europa, colaborarea BND-NSA a vizat companii europene şi agenţii guvernamentale din Orientul Mijlociu