ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bătrân din Bucureşti, care locuia în condiţii inumane într-o casă ce risca să se prăbuşească peste el, are o locuinţă nouă în urma unei mobilizări extraordinare pe Facebook.

Bătrânul, nea Ion aşa cum spun vecinii că îl cheamă, ar fi trăit toată viaţa în cartierul Rahova, iar acum, la bătrâneţe, a ajuns să locuiască în condiţii aproape imposibile.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Impresionaţi de povestea lui, mai mulţi tineri s-au mobilizat pe Facebook, au strâns bani şi i-au amenajat o nouă locuinţă într-un container modular. Noua casă a lui nea Ion a fost amplasată lângă cea veche şi are tot ce îi trebuie bătrânului.

Tinerii susţin că nu şi-au încheiat treaba şi vor acum să strângă bani pentru a-i construi un gard lui nea Ion, pentru ca acesta să nu devină victima oamenilor străzii.

"Poate ca ati auzit de cazul domnului in varsta de prin Rahova, care traieste (sau traia... in niste conditii inumane). Am facut acest film ca un rezumat de 3 minute, al actiunii noastre/voastre... care a durat mai bine de 2 saptamani, dar a meritat cu varf si indesat. Va felicit, sunt mandru ca v-am cunoscut, va felicit. Nea’ Ion e cam fericit din ce-am vazut eu azi. Am vrea mai departe sa-i construim un gard, ca sa nu mai intre drogatii peste el, de aia am facut filmul in engleza, ca stirea care a rulat la Kanal D a reusit sa strang super suma de 350ron.In functie de cum se misca treaba cu paypal-ul ne orientam daca va mai cerem sau nu ajutorul, caci sunt convins ca sunt destui oameni pe aici care n-au apucat sa contribuie desi isi doreau foarte mult. In continuare pentru cine nu e din bucuresti si vrea sa doneze o suma cat de mica in contul: RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Stefan Niculae. iar pentru cei care-s in strainatate folositi contul de paypal din film: catalin.oprea@gmail.com. Multumim mult pentru tot like-uri si share-urile sunt binevenite in ideea in care vad si alti oameni ca niste oameni simpli, ca noi, au reusit sa-i schimbe iarna si nu numai, unui alt om, ca noi, toti", este mesajul unuia dintre cei care a iniţiat această acţiune.