ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu, fost avocat al poporului, a declarat în această seară la Digi24 că e posibil să nu fie dată o soluție pe 14 ianuarie în dosarul în care președintele ales Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate. În opinia sa, faptul că instanța supremă a decis că recursul ANI poate fi judecat aruncă o umbră de îndoială asupra verdictului dat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!
E posibil ca soluția dată de Curtea de Apel Alba Iulia să fie corectă. Ceea ce însă îmi pune la îndoială această opinie este faptul că s-a admis în principiu recursul, care este o cale extraordinară de atac. S-a admis în principiu și deci se trece la soluționarea cauzei. Dacă soluția de la Curtea de Apel era corectă, îmi închipui eu, lucrurile se rezolvau astăzi, adică se respingea recursul ANI”, a spus Gheorghe Iancu la emisiunea Jurnalul de Seară.

În opinia sa, la termenul din 14 ianuarie se vor asculta martorii și se amână pronunțarea sau se dă un alt termen, arată profesorul.

O altă sesizare care ar urma să aibă efect asupra acestui dosar este cea făcută de un primar la Curtea Constituțională. În 9 decembrie, CCR va dezbate articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis.
E posibil să se admită, e posibil să se respingă sesizarea făcută de acel primar. CCR fuge după curtea supremă și curtea supremă după Curtea Constituțională, ca urmare Curtea Constituțională să dea termen peste 14 ianuarie”, spune Gheorghe Iancu.