ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vocea Transilvaniei anunță dispariția a profesorului clujean de geografie Marius Popa. La data de 22 ianuarie, directorul Colegiului Național “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Constantin Corega, a anunțat misterioasa dispariție după ce acesta a lipsit mai multe zile de la ore.
„Lipseşte, n-a fost găsit acasă, am anunţat Poliţia. Nu a mai făcut niciodată aşa ceva, nu a mai lipsit de la ore. Şi dacă era bolnav, anunţa tot timpul, chiar şi mai târziu un pic, dar anunţa. Vineri, acum două săptămâni, nu a venit la şcoală şi când am văzut că nu vine nici luni, ne-am alarmat” a declarat pentru publicația ardeleană Constantin Corega, care a precizat că Marius Popa trăia singur, neavând soţie sau copii, iar părinţii – tatăl său a fost preot- fiind decedați de mai mult timp.
profesor disparutMarius Popa a predat Geografie timp de 30 de ani la acelaşi liceu din municipiul Cluj-Napoca. Un fost elev de-al său îl descrie ca fiind un om subțire și scund.
„Îl putea bate orice elev de clasa a opta, dacă voia. Era micuţ de statură şi nu reuşea să se impună, ca autoritate, în faţa copiilor. Dar era as în ce preda. Era un profesor liniştit, nu urla, dar nici nu reuşea să ne ţină în frâu”, a povestit fostul elev al profesorului Marius Popa, poreclit Gopo.
Porecla, Gopo, și-a primit-o de la foștii săi elevi, care au acum aproximativ 40 de ani, „probabil tocmai datorită faptului că avea un anumit grad de naivitate ca al vestitului Omuleţ al desenatorului Ioan Popescu Gopo, care a adus României un trofeu Palme D`or, la Cannes, în 1955.”

„Era un tip slăbuţ, nu foarte sever, cu chelie şi habar nu am de ce i se spunea Gopo”, a povestit un fost elev care a absolvit liceul în urmă cu trei ani.
Elevii de la liceul „Emil Racoviță” au început să-l caute pe profesorul lor, printr-un anunț pe rețeaua de socializare Facebook.
„Dacă se pierde vreun pudel se umplu  stâlpii de poze și recompense, dar iată, dacă se pierde un profesor de colegiu, e insignifiant! În orașul lui Gopo n-am văzut afișe cu poza lui, nu s-a oferit niciun fost elev devenit mare bos să plătească o recompensă, să plătescă doi-trei oameni care să-l caute. N-am auzit nici la radiourile din stații anunțându-se dispariția lui, n-am văzut elevi pe stradă împărțind fluturași cu poza lui. S-a făcut un pic de vâlvă pe facebook, au pus acolo mesaje câțiva elevi mai simțitori, dar varianta deși facilă e și foarte ineficientă. Anunțul în care e căutat are o singură distribuire! Lumea în care se mișca Gopo nu e pe Facebook!” a precizat Ruxandra Hurezean, într-un articol publicat pe transilvaniareporter.ro