ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul rus pentru Migraţie (FMS) a anunţat, vineri, stabilirea unei frontiere de stat între Crimeea, fostă republică autonomă ucraineană anexată la Rusia la mijlocul lunii martie, şi Ucraina, informează Agerpres.
"Frontiera de stat se deschide începând de vineri, 25 aprilie. Vom indica în curând locurile unde vor fi instalate posturi de control şi vom preciza regulile de trecere a frontierei", a indicat şeful interimar al Serviciul rus pentru Migraţie în Crimeea, Petr Iaroş.

El a precizat că Republica Crimeea nu a impus la frontieră niciun fel de restricţii de circulaţie pentru transportul şi livrările de mărfuri, menţionând că, în curând, vor fi făcute publice normele de trecere a frontierei în conformitate cu legislaţia rusă.

Peninsula din sudul Ucrainei a fost anexată la Federaţia Rusă în urma semnării, la 18 martie la Kremlin, a unui tratat în acest sens de către preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderii proruşi ai regiunii. Documentul a fost ratificat rapid de cele două camere ale parlamentului federal rus şi promulgat apoi de preşedintele Putin, ceea ce a finalizat procedura juridică de unire a Crimeii cu Rusia.