ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, a declarat că doreşte ca prin măsuri fiscale şi legislative să descuraje turismul all-inclusive. Motivul?

Serviciile all-inclusive îndepărtează turiştii de economia locală, ţinându-i în incinta hotelurilor şi departe de micile afaceri ale localnicilor.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Printre măsurile noului Guvern, ar putea fi interzicerea vânzării de terenuri aflate în proprietatea statului către dezvoltatorii de mega-complexuri turistice şi ar putea modifica legislaţia privind taxa pe valoare adăugată, urmând ca actualele centre de vacanţă să suporte taxe mai ridicate.

"Nu dorim să continuăm cu actualul model de exploatare intensivă a turismului", a spus Tsipras.

Totuşi, noul guvern nu doreşte interzicerea totală a acestui top de turism.

"Opinia noastră, ca şi a industriei turismului, este că sistemul all-inclusive nu este cel mai bun lucru", a declarat Michalis Kritsotakis, parlamentar al Syriza responsabil cu politica în domeniul turismului.

Serviciile all-inclusive sunt populare pentru familiile cu un buget limitat care ştiu că odată ce plătesc biletele nu mai suportă cheltuieli suplimentare pentru masă, băuturi şi distracţie.

Acest sistem este însă un dezastru pentru comercianţii locali şi proprietarii de restaurante, pentru că turiştii nu mai ies din incinta hotelurilor.