ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla se alătură acţiunii de salvare şi protejare a vieţii umane, “Marşul pentru Viaţă”, ce se va desfăşura prin Cluj-Napoca şi prin peste 60 de oraşe din ţară, sâmbătă, 21 martie 2015, în preajma Sărbătorii „Bunei Vestiri”.

Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

Evenimentul, organizat de asociaţii ale societății civile ce compun mişcarea ProVita, în colaborare cu instituţii şi comunităţi religioase, prilej de întâlnire între diferite categorii sociale, naţionalităţi, religii, este un puternic semn de solidaritate umană în faţa flagelului avortului care, doar la noi în ţară, a ucis în ultimul secol al istoriei aproape încă o Românie!

„Totodată, manifestarea este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase” – au anunţat organizatorii acţiunii.

Venind în întâmpinarea acestei iniţiative care afirmă şi susţine, în faţa societăţii civile, ceea ce învaţă şi Magisteriul Bisericii: „că viaţa fiecărei fiinţe umane e sacră de la momentul conceperii şi până la moartea naturală, fiind un dar de la Dumnezeu”, Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prin Circulara nr. 220/03.02.2015, a transmis preoţilor de pe teritoriul eparhiei pe care o păstoreşte invitaţia de a duce lupta paşnică în apărarea vieţii, astfel: „În perioada 18 feb – 29 martie, în cadrul Sfintelor Liturghii ce se vor celebra pe teritoriul eparhiei noastre, se vor recita rugăciuni pentru viaţă. Invităm credincioşii noştri să sprijine această acţiune şi prin participarea directă la privegherea de rugăciune din faţa clinicii Dominic Stanca, reltează site-ul Napocanews.

Miercuri, 25 martie 2015, întreaga Biserică sărbătoreşte Bunavestire şi Ziua Vieţii, ziua în care fiat-ul Mariei deschide pentru umanitate dimensiunea speranţei într-o nouă perspectivă, cea a Întrupării, a Dumnezeului care îmbracă trup uman, pentru Mântuirea noastră.