ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizațiile studențești din centrul universitar Iași, membre si sustinatoare ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au anunțat că intră în grevă japoneză, din solidaritate cu cadrele didactice, începând de miercuri, 6 noiembrie.

Studenții vor intra la cursuri cu banderole albe la mână și vor cere alocarea a 6% din PIB pentru educație. Greviștii cer creșterea alocației per student echivalent, a subvenției cămine-cantine, a fondului de burse pentru creșterea bursei sociale și servicii de consiliere și orientare în carieră de înaltă calitate.
Greva japoneză nu va periclita în niciun fel buna desfășurare a orelor de curs și de seminar. Este în primul rând un semnal de alarmă adresat guvernanților din România, iar în al doilea rând o acțiune de solidarizare, care să ne apropie pe noi toți: conducerea universității, studenți, cadre universitare, cercetători, personal administrativ și auxiliar. Cu toții suntem grav afectați de subfinanțarea sistemului educațional din România! Iar pentru viitorul educației și al Națiunii Române, nu ne vom mărgini doar la greve de avertisment! Acesta este doar începutul!", a precizat Silvian Emanuel Man, presedintele Ligii Studenților Universității "Alexandru Ioan Cuza", citat de bzi.ro

ANOSR organizează pe 6 noiembrie grevă japoneză în majoritatea centrelor universitare importante din țară, urmând ca pe 13 noiembrie să organizeze acțiuni generale de protest.

Federația Sindicatelor Libere din Invățământ a organizat pichetări ale Guvernului în 28-30 noiembrie, urmând ca în data de 6 noiembrie să organizeze un miting la București la care sunt așteptate 10.000 de cadre didactice din toată țara. Toate aceste structuri au aceeași revendicare: alocarea a 6% din PIB pentru educație.