ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat în primul său turneu național cu concertul 'Hori de primăvară', artistul Grigore Leșe, a denunțat prostituția culturală din România, cu producții kitschoase și fără valoare, cu 'oameni nepricepuți'. Turneul național al lui Grigore Leșe are loc în cadrul campaniei 'Artă contra drog', un proiect al Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului România.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

'În ultima vreme proiectele culturale în România sunt îndoielnice. Toată lumea se pricepe la proiecte, toată lumea scrie proiecte, toată lumea cântă în România. (...). Oare chiar așa de simplu să fie să horești?', a afirmat Grigore Leșe, la Alba Iulia, conform Agerpres.

50% discount garantat la parfumuri, doar azi

Mulți artiști s-au îndepărtat de adevărata muzică și, în consecință, nu performează nici în mediul academic, nici în mediul tradițional, a spus cunoscutul rapsod popular. ”Sunt undeva la mijloc. Nici ei nu știu ce cântă. Trebuie să terminăm cu lucrurile acestea. Există o prostituție culturală în toată România. Oameni nepricepuți intră în domeniul acesta și de fiecare dată producțiile sunt kitschoase și fără valoare”, a continuat Grigore Leșe.

Pe de altă parte, el a menționat că în cadrul concertelor pe care le susține în primul său turneu național vrea să transmită spectatorilor o poveste coerentă despre muzică. Rapsodul s-a arătat încântat de faptul că la toate concertele sale sălile sunt arhipline, cu mulți tineri printre spectatori. 'Toate aceste spectacole sunt pe bilet. Noi trebuie să obișnuim oamenii să vină la spectacole pe bilet, acolo te vezi ca artist. Dacă nu te vezi acolo, înseamnă că valoarea ta este îndoielnică. Deci când vezi că sala se vinde și omul vine pe bilet, înseamnă că știe la ce vine”, a spus artistul.

Leșe a subliniat că prin ceea ce face promovează ceea ce este de valoare.

Grigore Leșe s-a întâlnit miercuri, cu câteva ore înainte de concertul pe care-l va susține în Alba, cu zeci de liceeni, turneul său național având loc în cadrul campaniei 'Artă contra drog', un proiect al Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului România. Tinerii au vizitat cu acest prilej și expoziția de fotografie "Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion", un concept al Iuliei Gorneanu.

Turneul național Grigore Leșe — "Hori de primăvară" a debutat luni la Brașov și se va încheia în 16 martie, la Petroșani.