ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, organizația Statul Islamic (SI) le-a cerut insurgenților islamiști din peninsula Sinai să comită noi atacuri asupra forțelor de securitate egiptene și să continue cu decapitările ostaticilor, anunț care provoacă noi temeri referitoare la legăturile dintre grupările jihadiste, relatează Reuters, citat de Agerpres.

''Plasați explozibili pe străzi contra lor (forțelor de securitate egiptene, n.r.)! Atacați-le bazele! Tăiați-le capetele! Nu îi lăsați să se simtă în siguranță!'', se arată în declarația SI citită de purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Muhammad al-Adnani și postată online.

Sâmbătă, armata egipteană din peninsula Sinai a ucis un șef al grupului jihadist Ansar Beit Al-Maqdis, vinovat de comiterea unor atacuri mortale în Egipt, jihadistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, fiind împușcat mortal de soldați în nordul peninsulei Sinai în timp ce încerca să plaseze o bombă la marginea drumului, împreună cu alți trei islamiști care au fost arestați.

În această lună, grupul jihadist din Sinai, al cărui nume în arabă înseamnă "Partizanii Ierusalimului", a revendicat două atentate, soldate cu moartea a 17 polițiști, grupul afirmând că atacă forțele de securitate egiptene pentru a-i răzbuna pe manifestanții pro-Morsi și islamiștii ce fac obiectul unei represiuni dure din partea armatei, începând din vara anului trecut.