ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat într-o conferință de presă la Palatul Victoria că  Guvernul a aprobat implementarea în perioada următoare din bugetul Ministerului Agriculturii a unei scheme de ajutorare în valoare de 7,7 milioane de lei a aproximativ 1.500 de legumicultori ale căror sere și solarii au fost afectate de condițiile hidrometeorologice nefavorabile din perioada aprilie-mai, anunță Agerpres.

"Voi prezenta câteva decizii și discuții care au avut loc astăzi în ședința de Guvern pe domeniul Agriculturii, în primul rând aprobarea unei Hotărâri privind schema pe care vrem să o introducem ca urmare a pierderilor pe care anumiți fermieri le-au suferit din cauza condițiilor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada aprilie-mai 2014 la culturile agricole în spațiile protejate. Este vorba de o sumă de 7,7 milioane de lei pe care o punem la dispoziție din bugetul Ministrului Agriculturii pentru un număr de aproximativ 1500 de beneficiari, beneficiari care se regăsesc pe raza a 55 de unități administrativ-teritoriale situate în județele Brăila, Călărași,Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova și municipiul București, mai ales zona care este împrejurul municipiului București pentru că acolo au fost câteva pierderi pe care le-am avut în această perioadă. Este vorba de 26.700 mp de geam, deci vorbim de sere, și 2.347.000 mp de folie de plastic pentru solar care au fost distruse în această perioadă", a declarat ministrul Agriculturii explicând că ajutorul acordat din bugetul ministerului Agriculturii va însemna "27 de lei pe metru pătrat pentru geamul de sere și trei lei pe metru pătrat de folie de plastic pentru solarii".