ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul lui Victor Ponta a transformat limba maghiară, printr-o ordonanţă, în limbă de circulaţie internaţională, arată jurnalistul Dan Tanasă, pe blogul său.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Pentru guvernul premierului Ponta, limba maghiară este o limbă de circulație internațională, la fel ca limba engleză sau limba franceză.

Potrivit art. 71, alin. 2, din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui României, în baza căreia se vor organiza alegerile din 2 și 16 noiembrie a.c. ”Regia Autonomă „Monitorul Oficial” asigură editarea şi tipărirea de broşuri cuprinzând variante actualizate ale reglementărilor legale privind alegerile prezidenţiale, inclusiv în limbi de circulaţie internaţională, precum şi alte materiale de informare realizate de Autoritatea Electorală Permanenă” (textul complet al legii aici).

Art. 13 din HG 706/2014, pentru stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014, emisă de Guvernul Victor Ponta, arată că ”Regia Autonomă “Monitorul Oficial” asigură editarea şi tipărirea de broşuri cuprinzând variante actualizate ale reglemenăarilor legale privind alegerile prezidenţiale, traducerea acestora în limbile engleză, franceză şi maghiară, precum şi editarea şi tipărirea altor materiale de informare realizate de Autoritatea Electorală Permanentă” (textul complet aici).