ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii vor plăti accizele la un curs umflat, departe de realitate, şi anul viitor. Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a confirmat că accizele din 2015 vor fi calculate la cursul folosit în acest an.

HotNews anunţă că accizele se vor calcula şi în 2015 la cursul de 4,738 lei pentru un euro, unul care nu are nicio legătură cu nivelul din piaţă.

Anul trecut, guvernul a inventat un curs umflat în încercarea de a creşte încasările de la bugetul de stat. S-a luat astfel cursul leu-euro din anul 2012, care a fost indexat cu rata inflaţiei, rezultând o valoare mult mai mare decât cea reală.

În mod normal, acciza din 2014 trebuia calculată la un curs de 4,4485 lei pentru un euro, iar cea din 2015 la un curs de 4,4176 lei pentru un euro, conform cotaţiilor din data de 20 octombrie a fiecărui an.