ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Victor Ponta vrea să-i amnistieze pe pensionarii care au primit ilegal pensii pe caz de boală.

Ponta i-a cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb, să redacteze un proiect de act normativ pentru iertarea pensionarilor aflaţi în culpă.

"Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să... cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege", a spus Ponta, conform Mediafax.

DNA Piteşti a demarat o anchetă în cazul a doi medici care luau bani pentru dosare ilegale de pensionare pe caz de boală.

În acest caz au fost citaţi peste 800 de pensionari care trebuie să dovedească faptul că sunt într-adevăr bolnavi şi că n-au primit bani ilegal. Persoanele aflate în culpă vor fi nevoite să restituie toţi banii primiţi până acum şi riscă chiar şi pedepse cu închisoarea.

Mai mulţi bătrâni s-au sinucis în ultima perioadă de frica anchetei.