ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Harta permite vizualizarea locaţiilor secţiilor de votare din străinătate, atât a celor organizate în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, cât şi a celor din afara acestora. Aceasta este disponibilă pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014.

Reamintim că la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, MAE organizează 294 de secţii de votare în afara ţării. Lista tuturor secţiilor, precum şi alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii „Alegeri pentru Preşedintele României 2014".

Ministerul Afacerilor Externe a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate", pentru a asigura informarea corectă a cetăţenilor români din afara țării, cu privire la condiţiile în care îşi vor putea exercita dreptul la vot la alegerea Președintelui României în anul 2014. Materialul este realizat de MAE, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă, şi prezintă sintetic, într-un limbaj accesibil, cele mai importante elemente cu privire la exercitarea votului la secţiile din străinătate.