ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hramul Catedralei Patriarhale va fi cinstit vineri, când îşi începe vizita la Bucureşti Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea. Preafericitul Teofil aduce o bucată din lemnul Sfintei Cruci, ce va fi purtată în procesiune alături de moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale lui Constantin Brâncoveanu.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, pentru al 7-lea an consecutiv, de hramul Catedralei - Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor (27 octombrie) -, tradiţionala procesiune Calea Sfinţilor, relatează Mediafax.

În acest an, cinstirea hramului coincide cu prima vizită a Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea în România. Acesta este aşteptat la ora 12.30, pe Aeroportul "Henri Coandă", iar procesiunea va avea loc de la ora 13.00, pe Dealul Patriarhiei. La procesiunea Calea Sfinţilor participă clericii din Capitală, dar şi din judeţul Ilfov.

Preafericitul Teofil al III-lea se va afla în România în perioada 24 - 27 octombrie, la invitaţia Patriarhului Daniel.
Cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou va avea loc până pe 28 octombrie.

În procesiunea de vineri vor fi purtate, alături de moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu şi icoana cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care va fi adusă la Bucureşti de Patriarhul Teofil al III-lea. Acestea vor rămâne, într-un baldachin special amenajat, la Catedrala Patriarhală, pentru a fi cinstite de credincioşi.

Pelerinii care vor veni să se închine la sfintele moaşte pot participa şi la slujbele ce vor fi oficiate atât în Catedrala Patriarhală, cât şi în altarul de vară din proximitatea acestuia. Slujbele vor începe la ora 18.00 în fiecare seară. Sfânta Liturghie va fi oficiată dimineaţa, de la ora 9.00.

Icoana în care se păstrează un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci va fi dusă înapoi în Ţara Sfântă luni seară, odată cu plecarea lui Teofil al III-lea. Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi cele ale Sfântului Constantin Brâncoveanu vor rămâne sub baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale până marţi. Racla cu moaştele lui Constantin Brâncoveanu se păstrează în singura ctitorie a domnitorului din Bucureşti, Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" de la Kilometrul 0, în timp ce moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou sunt păstrate în Catedrala Patriarhală.