ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 25 de organizații non-guvernamentale, printre care Asociaţia Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă, Asociația „PRO-VITA – pentru Născuți și Nenăscuți”- București sau Asociația ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Botoșani, au semnat un memorandum prin care îl mandatează pe Iulian Capsali "să apere interesele familiei tradiționale și identitatea spirituală a României, în Parlamentul European," informează siteul iuliancapsali.ro.

Memorandumul specifică liniile pe care candidatul independent Iulian Capsali le va urma în Parlamentul European dacă va fi ales. "Suntem determinați să acționăm pentru restabilirea echilibrului firesc, pentru apărarea și promovarea familiei naturale și implicit pentru recâștigarea valorilor și a identității spirituale creștinești ce definesc Europa și implicit pe noi, cetățenii ei", se arată în preambulul documentului, care conţine 10 puncte.

"Azi sărbătorim Independența României, sunt copleșit de încărcătura istorică a zilei de azi iar acest moment, al semnării Memorandumului pentru Familie, este deopotrivă unul istoric, pentru că își propune să scape România de un alt fel de vasalitate, aceea față de corectitudinea politică. Pentru că am scăpat de otomani, dar am dat de corectitudinea politică, un pericol care erodează, încetul cu încetul, ființa celor 566 de milioane de creștini din Europa, agresați continuu în numele acestei ideologii" a spus Iulian Capsali.

Iată memorandumul pentru familie, în întregime

Memorandum pentru Familie

Suntem cu toții martorii unui program prin care Europa este transformată într-un spațiu străinde valorile creștine ce o definesc și care îiclădesc identitatea.Acest nefast curs al acțiunilor prin care sunt atacate fundamentele familiei naturale în contextul larg al de-spiritualizării statelor-națiune componente va conduce,la nivel instituțional european,la alienarea majorității cetățenilor creștini ai Europei și la transformarea noastră, mai devreme sau mai târziu, în „străini în propria casă”.

Nu putem privi nepăsători cum în numele corectitudinii politice și al nediscriminării sunt distruse valorile firești ale familiei naturale. Inițiative legislative europene precum raportul Lunacek, Estrela sau Zuber, votate de mulți dintre politicienii românice ne-au reprezentat în Parlamentul european de la Bruxelles, pot afecta în viitorul apropiat mediul în care vor crește copiii noștri, sistemul nostru educațional, politica adopțiilor, drepturile părinților sau libertatea noastră de gândire și de conștiință.

Suntem determinați să acționăm pentru restabilirea echilibrului firesc, pentru apărarea și promovarea familiei naturale și implicit pentru recâștigarea valorilor și a identității spirituale creștinești ce definesc Europa și implicit pe noi, cetățenii ei.

În acest sens, asociațiile semnatare ale acestui memorandum, toți membrii și susținătorii noștri, îl mandatăm peIulian Capsali să reprezinte următoarele principiifundamentale, în contextul acțiunilor politice viitoare.

1. Promovarea Familiei naturale
a. Voi apăra instituția Căsătoriei în unicul său înțeles valid, acela de uniune binecuvântată de Dumnezeu, pe viață, liber consimțită, între un bărbat și o femeie; precum și Familia întemeiată pe Căsătorie, ca fundament al societății și unic loc propriu al procreației.
b. Recunosc egalitatea în drepturi a bărbatului cu femeia, după cum recunosc diferența și complementaritatea dintre aceștia. Resping „teoria genurilor” care urmăreşte nivelarea diferenţelor sexuale și destructurarea familiei naturale.
c. Voi sprijini adoptarea și aplicarea unei „foi de parcurs” a Uniunii Europene pentru politici coerente în favoarea Familiei, cu precădere în sprijinul cuplurilor tinere și al familiilor numeroase.

2. Valoarea vocației parentale și a drepturilor parentale
Afirm că principala responsabilitate pentru viața și educația copiilor aparține părinților. Mă voi asigura că Uniunea Europeană va respecta şi promova dreptul părinţilor de a-şi educa copiii în conformitate cu propriile convingeri morale şi religioase. Voi solicita ca programele de educaţie pentru copii şi tineri să ţină cont de tradiţiile culturale și religioase ale națiunii și familiei.

3. Respectarea dreptului la viață și a demnităţii umane
a. Promit să respect demnitatea inerentă fiecărei ființe umane și să promovez dreptul la viață în toate stadiile acesteia, inclusiv viața nenăscută încă sau cea aflată în stadiul final.
b. Voi contribui la implementarea criteriilor conţinute în Decizia Curții Europene de Justiție C-34/10 şi a solicitărilor cetățenilor europeni exprimate prin iniţiativacetăţenească europeană „Unul dintre noi”.

4. Libertatea de gândire, de conștiință și de religie
Voi respecta libertatea de gândire, de conștiință și de religie a fiecărei persoane, precum și libertatea de acțiune ce decurge din aceasta, inclusiv obiecția de conștiință în domeniul medical.

5. Subsidiaritatea și suveranitatea
Voi respecta subsidiaritatea și dreptul suveran al Statelor membre de a-și decide singure prioritățile și politicile privind Familia, Educația, Sănătatea și orice alte domenii sunt cuprinse în aria de subsidiaritate.
Mă voi opune oricărei interferenţe a Uniunii Europene, prin decizii sau presiuni politice, în această zonă de decizie.
În toată activitatea mea voi promova importanța rădăcinilor istorice, culturale și religioase ale Statelor membre.

6. Combaterea sărăciei și a excluziunii sociale
Voi căuta combaterea sărăciei și promovarea acelor acțiuni care să poată asigura ajutorul celor aflați în nevoie, conștient de faptul că suntem cu toții membri ai aceleiași comunități de iubire în Hristos.

7. Sprijinirea inițiativei private mici și de familie
Voi promova cu prioritate investițiile în capitalul uman și în sprijinul afacerilor mici și de familie în special în domeniile în care România are un avantaj competitiv în Uniunea Europeană, respectiv turismul rural și agricultura ecologică.

8. Dreptul la un mediu curat
Un mediu natural cât mai curat și neviciat este esențial pentru viața sănătoasă și dezvoltarea optimă a individului, a familiei și a generațiilor următoare.
În declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe Române din anul 2003 împotriva proiectului exploatării cu cianuri la Roșia Montană s-a consfințit necesitatea păstrării României intacte în sfințenia, puritatea și frumusețea ei.
Conform temeiului biblic potrivit căruia pământul este creația lui Dumnezeu, voi promova în activitatea mea doar directive care sunt în armonie cu prezervarea unui mediul natural curat.

9. Identitate culturală și spirituală
Voi susține inițiativele legislative ce vizează identitatea culturală și spirituală a României, apărarea și promovarea patrimoniului cultural național, material și imaterial, în Uniunea Europeană.

10. Parteneriatul cu societatea civilă
În întreaga mea activitate politică voi considera societatea civilă drept un partener egal, interdependent față de mediul politic și corelat reciproc cu acesta.
Iulian Capsali se angajează să respecte și să promoveze pe durata întregului său mandat în parlamentul European acest cadru de politică a familiei.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 SONY DSC