ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Astărăstoae nu s-a aflat în incompatibilitate în perioada în care a fost simultan rector al UMF Iași, director al Institutului de Medicină Legală și președinte al Colegiului Medicilor - a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

ÎCCJ a respins recursul ANI, păstrând sentința Curții de Apel Brașov prin care s-a anulat raportul întocmit de ANI privind starea de incompatbilitate a lui Astărăstoae, potrivit b1.ro.

Vasile Astărăstoae, trimis în judecată în aprilie 2014 pentru conflict de interese, a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind însă definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile. A doua zi, el şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, decizie care urmează să intre în vigoare pe 17 aprilie.