ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi poliţele RCA nu s-au ieftinit încă pentru tineri, asiguratorii susţin că dacă se va întâmpla acest lucru, firmele vor scumpi asigurările pentru restul şoferilor. Costul se va muta în primele achitate de cei mai în vârstă, pentru a acoperi daunele din accidentele produse de şoferii lipsiţi de experienţă, informează Ştirile TVR.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Autoritatea de Supraveghere spune că soluţia ar trebui să vină din schimbarea mecanismului de stabilire a tarifelor şi tocmai de aceea se analizează un sistem prin care să fie taxaţi suplimentar cei cu accidente multe.

"Colaborăm cu o serie de instituţii ale statului astfel încât comportamentul şoferilor în trafic să fie definitoriu atunci când se stabileşte prima pentru RCA", a declarat Cornel Constantinescu, prim-vicepreşedinte ASF.

Cu toate acestea, într-un studiu recent, asiguratorii recunosc că poliţele RCA pentru tinerii din România sunt printre cele mai scumpe din Europa. Unii plătesc de patru ori mai mult faţă de şoferii care au peste 30 de ani.

Statisticile asiguratorilor arată că în nicio ţară din Uniunea Europeană, diferenţele de tarife pe categorii de vârste nu sunt atât de mari ca în România.

Italienii sub 25 de ani plătesc o primă medie anuală de 745 de euro, în timp ce, pe segmentul de vârstă 35-44 de ani suma ajunge la 490 de euro. În Slovenia, tinerii sub 20 de ani plătesc 300 de euro, iar cei între 30 şi 40 de ani, cu doar 30 de euro mai puţin. Diferenţe mai mari sunt în Suedia, unde prima medie anuală plătită de un tânăr de 18 ani este de 1.000 de euro, de două ori mai mult faţă de cât plăteşte un şofer de 25 de ani.