ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Siria sfâșiată de război de trei ani, unde copiii sunt cei mai vulnerabili în fața violențelor și atrocităților care au loc zilnic, copilăria rămâne un cuvânt din dicționar. Locul cărților cu povești și al desenelor animate a fost luat de arme și bombe. Drama pe care o trăiesc copiii din Siria nu putea fi reprezentată mai bine decât de o imagine. O forografie în care o fetiță ridică braţele, intr-un gest de a se preda, atunci când un jurnalist vrea să o pozeze, a devenit virală pe reţelele de socializare. Copilul aflat față în față cu aparatul foto crede că i se arată o armă şi ridică braţele, semn că se predă.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Imaginea preluată de mai multe publicații, postată pe Twitter de Nadia AbuShaban, un fotoreporter palestinian din Fâşia Gaza, face mai mult decât o mie de cuvinte. Un jurnalist a vrut să fotografieze o fetiță de 4 ani din Siria, dar copila a crezut că bărbatul îndreaptă sprea ea o armă şi a ridicat braţele. Pentru a se preda.

"Când fotoreporterul i-a făcut această fotografie unui copil sirian de 4 ani, a crezut că este o armă, nu o cameră foto, şi s-a predat", a comentat jurnalista Nadia AbuShaban pe contul ei de Twitter.

Imaginea cutremurătoare a devenit virala pe reţelele sociale.

Utilizatorii au fost impresionaţi de gestul copilului. "Este atât de trist! Niciun copil nu merită aşa ceva!", a comentat un utilizator pe Twitter.

Fotografia ar fi fost făcută de jurnalistul turc Osman Sağırlı în 2012, la graniţa dintre Turcia şi Siria, notează site-indianexpress.com.