ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginile dezastrului la inundaţii sunt cutremurătoare., casele românilor din zonele sinistrate prăvălindu-se în ape, podurile rupându-se sub asaltul apelor furioase, răurile transformându-se în lavine de noroi, pline cu obiecte casnice din casele luate de ape, şoselele rupându-se şi căile ferate devenind imposibil de folosit, în timp ce trenurile din regiunile afectate au întârzieri notabile.

http://www.youtube.com/watch?v=saRQopfP3Fc

[highlight]Tren deraiat[/highlight]


Un tren de persoane Regiotrans a deraiat între Bascov şi Vâlcele, din cauza apei care s-a adunat pe șine. Garnitura a deraiat şi patru călători au fost răniţi.

Ministrul Apelor susţine că lucrurile sunt sub control:
"Lucrurile sunt sub control, am discutat cu cei de la Apele Române. Eu pe traseu, totul e absolut sub control, nu cedează nici un baraj. De multe ori facem noi breșă în dig, să facem deversări controlate, să nu afecteze case, terenuri agricole, pagubele să fie cât mai mici”

[highlight]Imaginile dezastrului la inundaţii sunt cutremurătoare[/highlight]


O vâlceancă a postat pe Facebook imagini cutremurătoare de la inundaţiile din zona Priporu-Vlădeşti, din judeşul Vâlcea. Curţile caselor s-au transformat efectiv în bălţi sau, dacă nu sunt invadate de apele devastatoare, sunt insule de pământ şi iarbă udă în mijlocul apei atotputernice.

[gallery columns="2" ids="51784,51785,51786,51787,51788,51789,51790,51791,51792,51793"]

[highlight]Arafat: 400 de oameni evacuaţi în Gorj[/highlight]


400 de sinistraţi au fost evacuaţi în Gorj, a declarat Raed Arafat, subliniind că prioritatea momentului este salvarea vieţilor oameni şi abia ulterior a gospodăriilor oamenilor afectaţi de inundaţiile devastatoare.
"S-a luat decizia evacuării unui număr de persoane. Acum continuăm evacuarea. Cei care au refuzat iniţial, după discuţii cu reprezentanţi ai ISU, Jandarmeriei, Prefecturii, au acceptat evacuarea. Sunt deja 400 de persoane care au fost deja evacuate de acolo şi este totul pe linie preventivă, digul fiind sub supraveghere continuă"

Două judeţe, Vâlcea şi Argeş, sunt sub cod roşu de inundaţii. Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 23.