ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În municipiul Carei, condus de primarul UDMR Kovács Jenő, busturile personalităţilor româneşti sunt interzise în parcurile din oraş, scrie jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său. Dacă pentru busturile lui Eminescu şi Brătianu sunt interzise în Carei, pentru bustul regelui Ferdinand s-a găsit ca loc de amplasare “colţul” unui sens giratoriu.

"Ceea ce Buletin de Carei a semnalat mereu în ultimul timp legat de amplasarea discriminatorie a busturilor în municipiul Carei, va deveni în curând, cu sprijinul instituţiilor statului român, realitate. Bustul Regelui Ferdinand va fi dezvelit pentru a doua oară în municipiul Carei, în data de 10 mai", precizeză Dan Tănasă.

Dacă la prima sa dezvelire au participat cetățenii din Carei, simpatizanţi ai renumitului Suveran, şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, de această dată primarul Kovacs doreşte să îl dezvelească împreună cu Consiliul Județean și Prefectura lângă un trotuar de lângă cel mai mare sens giratoriu al Careiului.

Dan Tănasă precizează că la eveniment nu a fost invitată Casa Regală a României şi face un apel la aceasta să ia atitudine.

"Adresez pe această cale un apel Casei Regale a României să se opună batjocoririi memoriei Regelui Ferdinand prin amplasarea bustului într-o intersecţie, după ce amplasarea acestui bust într-un parc central din municipiul Carei a fost refuzată de consilierii şi primarul UDMR. Cred că memoria Regelui Ferdinand merită mai mult respect iar amplasarea acestui bust merită un loc mai adecvat decât un sens giratoriu", scrie Dan Tănasă.