ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în oraşul Galaţi au fost semnalate numeroase cazuri de consum de etnobotanice în şcoli şi licee, iată că şi judeţul Iaşi este lovit de acest grav fenomen.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Astfel, doi copii de 14 ani și 16 ani din Iaşi au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice. Copilul de 14 ani este plecat de acasă de aproximativ 7 luni și locuiește în scările de bloc, cazul său ajungând în atenţia inspectorilor de la Protecția Copilului. Și băiatul de 16 ani care a ajuns la spital intoxicat cu etnobotanice este un caz social, părinții lui fiind plecați la muncă în străinătate.

Din fericire, cei doi copii sunt acum în afara oricărui pericol dar medicii trag un semnal de alarmă asupra consumului de etnobotanice ce pare să se răspândească cu uşurinţă, informează Digi24.

Doctorii spun că de la începutul acestui an, 11 minori au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanțe etnobotanice.

"Pacienții au fost investigați biologic, toxicologic, au primit tratament de urgență și sunt internați în secția de Toxicologie pentru continuarea supravegherii clinice, biologice și bineînțeles a examenului psihologic de specialitate. Cei doi copii nu mai prezintă la noi internări pentru consum de substanțe etnobotanice", a declarat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iași.