ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi încep înscrierile la grădiniţe şi, ca în fiecare an, în marile oraşe, numărul de locuri este insuficient, conform Digi24.

În grădiniţele din ţară sunt disponibile în acest an 665.000 de locuri, acelaşi număr ca şi anul trecut, la mare căutare fiind unităţile din centrele marilor oraşe, aflate în apropierea locurilor de muncă ale părinţilor. Datorită acestui fapt, astfel de grădiniţe sunt nevoite an de an să înfiinţeze grupe suplimentare sau să mărească numărul copiilor din grupe.

Prima etapă a înscrierilor începe astăzi şi se termină pe 30 mai, iar a două se desfăşoară în perioada 8 iunie - 8 iulie. Înscrieri se vor putea face şi după această dată, în limita locurilor rămase libere. Copiii care frecventează şi în acest an grădiniţa au fost reînscrisi deja de părinţi până în 17 aprilie.