ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 11:40 Curtea de Apel București (CAB) a amânat pentru 22 octombrie judecarea dosarului în care Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, este acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

La primul termen al judecătorii pe fond, de miercuri, cele două surori ale lui Corneliu Coposu, respectiv Rodica Coposu și Flavia Bălescu, au transmis instanței că nu doresc să se constituie părți civile în dosar.

În schimb, Nicoleta Eremia, soția fostului general Ion Eremia, închis la Penitenciarul Râmnicu Sărat, a anunțat în instanță că se constituie parte civilă și îi solicită lui Vișinescu daune morale și materiale în cuantum de 100.000 euro.

Nicoleta Eremia a declarat că soțul ei a trăit "chinuri cumplite" în Penitenciarul Râmnicu Sărat și consideră că Alexandru Vișinescu a fost chemat să de-a socoteală mult prea târziu pentru ceea ce a făcut.

"Era total nedrept să plece din lumea asta fără să aibă cel puțin aceste emoții, asta dacă le-a avut. Eu am văzut cum se poartă cu dumneavoastră jurnaliștii, cu brutalitate. Vă puteți închipui ce a făcut el ca și comandant la Penitenciarul Râmnicu Sărat", a adăugat Nicoleta Eremia.




 

Procesul torţionarului Alexandru Vişinescu - acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici în perioada în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat - începe miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, decizia pe care o va lua această instanţă nefiind definitivă.

Soluţia pe care o va da Curtea de Apel Bucureşti va putea fi contestată la instanţa supremă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a anunţat, pe 18 iunie, că Vişinescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea de infracţini contra umanităţii, în dosarul având ca obiect sesizarea formulată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). IICCMER a descoperit că Vişinescu s-ar face vinovat de moartea a 12 deţinuţi politici. În cei şapte ani în care a condus penitenciarul, acesta ar fi instaurat un regim de tortură şi teroare.