ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Convoi rusesc cu echipament militar, care a pătruns duminică, 27 iulie, în jurul orelor 8.00, în Regiunea Lugansk. Potrivit martorilor oculari, acesta ar fi venit din raionul rusesc Krasnodon (Rusia). Coloana era formată din mai mult de 40 de unități de tehnică militară, ce includ tancuri, mașini blindate și camioane cu miltari.


Pentru prima dată, coloana a fost observată în satul Komsomolsk (regiunea Sverdlovsk), în jurul orei 6. Apoi convoiul s-a deplasat spre Rovenki, prin Doljanskaia, dar, conform surselor, în număr mai mic. O parte a coloanei a rămas în Sverdlovsk. În Rovenki, coloana s-a împărțit în două: o parte a mers în direcția Lugansk (obserată în apropierea autogării), iar a doua s-a deplasat în direcția Deakovo - Debalcevo.


Potrivit unor informații, în componența convoiului sunt patru tancuri. Deplasarea ulterioară a tehnicii militare e necunoscută. Potrivit uneia dintre versiuni, coloana vine în ajutorul prorușilor din Debalcevo.



[highlight]Forţe speciale olandeze şi australiene în estul Ucrainei[/highlight]


Pe de altă parte, comandantul Brigăzii Aeromobile 11 din Armata Regală a Olandei, generalul de brigadă Nico Geerts, a ordonat mobilizarea de urgență a 1.000 de militari. Soldații au 12 ore termen de executare, pentru a se prezenta la ordin.


Misiunea primară preliminară e protejarea locului prăbușirii aeronavei MH17, doborâtă de teroriștii pro-ruși în estul Ucrainei, unde în prezent operează experți internaționali. Comandoul olandez va fi însoțit în misiune și de forțele speciale australiene SASR, care au de asemenea o experiență de luptă vastă, scrie De Telegraaf.


Anterior, surse din comandamentul forțelor speciale olandeze au declarat că asigurarea securității locului accidentului aeronavei malaeziene ar putea să nu fie singura misiune de luptă.

Nu sunt excluse operațiuni speciale pentru capturarea liderilor proruși din Ucraina, în special al lui Igor "Strelkov" Girkin, pentru transmiterea ulterioară a acestuia la Tribunalul Internațional pentru Crime de Război de la Haga.