ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul România Unită, noua formaţiune apărută după demisia senatorului Bogdan Diaconu din PSD, şi-a prezentat doctrina naţional-democrată, în cazul unei conferinţe de presă. Preşedintele partidului a precizat că noua formaţiune pleacă de la "datoria de reîntregire a României prin reunificarea celor două state româneşti despărţite artificial prin jocurile nedrepte ale istoriei făcute peste capul românilor". 

Bogdan Diaconu a mai precizat că "Partidul România Unită s-a format pe baza idealului naţional şi a aderenţei profunde la valorile acestui popor la care se referă toată lumea, dar în care nu mai crede nimeni".

Acesta a mai spus că România are de înfruntat patru crize: criza identitară, criza morală, criza demografică şi, în cele din urmă, ca o consecinţă a primelor trei, criza economică.

Conform doctrinei noului partid, identitatea poporului român "înseamnă acele elemente care ne definesc ca români, ca neam. Iar limba română este un element principal aici. Nu unicul. Se adaugă respectarea valorilor tradiţionale, respectul faţă de Biserică şi faţă de credinţă, adoptarea valorilor familiei, păstrarea legăturilor de familie între generaţii şi atitudinea naţională de respect şi apărare a independenţei şi suveranităţii României".

Criza morală este cauzată de asimilarea lipsită "de discriminare a informațiilor, în lipsa unui spirit critic necesar atunci când eşti bombardat cu modele străine, au fost importate și însușite comportamente și valori străine societății românești. Partidul România Unită consideră că instituții precum Biserica Ortodoxă Română și Academia Română trebuie să-și ia foarte în serios rolul de stâlpi spirituali ai societății și ai poporului român".

A treia criza ce va fi adresată de Partidul România Unită este cea demografică. Conform documentului prezentat de Bogdan Diaconu, Partidul România Unită va ataca această criză prin măsuri indirecte: "percepţia publică majoritară este că ţara merge într-o direcţie greşită, este de aşteptat ca efectele acestei percepţii să lovească puternic în speranţa de viaţă şi în deciziile familiilor de a-şi asuma creşterea unor copii".

Măsurile directe pe care noul partid le va adopta "trebuie să ţintească veniturile familiei care îşi asumă responsabilitatea foarte serioasă de a creşte copii.Statul trebuie să investească în viitorul naţiunii şi atunci niciun efort nu este prea mare pentru a susţine părinţii în efortul lor de a-şi creşte în condiţii decente copiii".

În ceea ce priveşte criza economică, partidul nou-înfiinţat a lansat un avertisment marilor corporaţii care activează în România, acuzându-le că atunci când nu mai au profit, fug de responsabilitate peste graniţă. "Este important însă ca în economia românească să existe şi să funcţioneze capital autohton care nu fuge peste graniţă când nu mai realizează profituri uriaşe, care nu-şi repatriază beneficiile fără niciun considerent pentru ţara în care le-au obţinut şi care să fie obligate să respecte legile acestei ţări, fără să aibă unde fugi de responsabilitate."

Bogdan Diaconu a afirmat că România trebuie să nu mai fie doar o ţară de consumatori: "În România, la această oră, aproape că nu mai există marfă românească. Dacă există, nu are loc în magazinele centrale şi importante. Am devenit o ţară de consumatori, iar o economie nu se poate baza doar pe consum. Dacă nu ne producem singuri o mare parte din necesităţi, atunci le vom importa scump."

Partidul România Unită afirmă că Educaţia, Sănătatea şi Siguranţa sunt cei trei piloni ai societăţii româneşti. Din acest punct, de vedere, Bogdan Diaconu consideră că "ceea ce blochează la această oră dezvoltarea societăţii este tocmai răsturnarea valorilor, urcarea imposturii pe masă şi pretenţia ei de a fi model. Iar defilarea lipsei de educaţie la televizor devine paradigmă socială imitată şi perpetuată".

Noul partid îşi propune "promovarea valorilor morale prin sistemul de educaţie va sprijini păstrarea identităţii naţionale şi culturale, va duce la diminuarea infracţionalităţii, la o calitate mai mare a muncii şi va aduce chiar diminuarea crizei demografice pentru că va crea responsabilitate şi va întări credinţa în familie".

Noul partid îşi propune să investească în sistemul sanitar, să motiveze medicii să rămână în ţară şi să asigure un climat de siguranţă pentru cetăţenii săi, a afirmat Diaconu.

DECLARATIE BOGDAN DIACONU