ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China este pe punctul de a să construi în arhipelagul Spratly din Marea Chinei de Sud o insulă atât de mare încât ar putea să adăpostească primul său aeroport pentru aterizarea unor aeronave militare, susține Penagonul, pe baza imaginilor obţinute din satelit.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Imaginile surprinse din satelit pe 8 august şi 14 noiembrie prezintă o fâşie de teren recuperat din mare, în lungime de peste 3.000 metri şi cu o lăţime între 200 şi 300 metri, în reciful Fiery Cross Reef, susţine prestigioasa publicaţie militară IHS Jane's Defense Weekly, adăugând că terenul este destul de mare pentru o pistă de aterizare şi un drum pavat cu tarmacadam, relatează International Business Times Australia.

În plus, în construcţie se află și un port suficient de mare pentru a primi tancuri petroliere şi nave combatante.

Această lucrare este executată în condiţiile relațiilor încrodate care persistă între China şi alte câteva ţări vecine, în jurul pretenţiilor lor reciproce asupra unor recifuri şi bancuri de nisip din Marea Chinei de Sud, pe măsura ce Beijingul începe să acţioneze pentru a-şi consolida controlul în spaţiile marine aflate în dispută, comentează agenţia citată.