ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invazie de buburuze în câteva localităţi de pe Valea Mureşului din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează.

Câteva localităţi de pe Valea Mureşului, din judeţul Arad, precum Lipova, se confruntă în ultimele zile cu o invazie de buburuze. Oamenii adună zeci de mii de insecte din case, specialiştii afirmând că fenomentul este rar şi această invazie e cauzată de temperaturile ridicate.

Localnicii din oraşul Lipova şi alte câteva sate învecinate se plâng că de cateva zile, de când temperaturile diurne ajung la 20 de grade, se confruntă cu o invazie de buburuze, care formează covoare vii pe terase, în curţi, grădini, pe străzi şi chiar în case, dacă se lasă ferestrele deschise câteva minute.
"Am scos cu mătura şi lopata zeci de mii din casă că am aerisit doar câteva minute şi nu am observat ce e afară. Nu am mai văzut aşa ceva şi nu înţelegem ce se întâmplă. Nu ne este teamă de ele că nu sunt periculoase, dar nu poţi călca nici pe stradă decât pe buburuze"

, a declarat o localnică din Lipova.