ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a condamnat "atacurile criminale" asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, considerând că răspunderea revine atât separatiştilor ucraineni cât şi Rusiei.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Mă alătur reprezentanţilor Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii în a considera atacurile asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale”, a transmis preşedintele Iohannis, într-un mesaj remis de Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a spus că ţara noastră condamnă "încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi va continua să contribuie la materializarea aspiraţiilor sale europene şi euroatlantice”.

De asemenea, preşedintele a cerut menţinerea şi intensificarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse.

”În acest context, se justifică menţinerea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, iar în lipsa participării sale credibile la găsirea unei soluţii politice care să evite pierderi de vieţi omeneşti, trebuie luată în considerare intensificarea lor”, se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.