ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis, noul preşedinte al României, a vorbit într-un interviu acordat publicaţiei The Independent, din Marea Britanie, despre planurile pe care le are în fruntea statului.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Iohannis le-a spus englezilor că vrea ca România să fie o ţară mai bună la finalul mandatului său.

Interesantă este însă o remarcă a jurnalistului care a realizat interviul şi care scrie că "Iohannis, un conservator în vârsta de 55 de ani, are ca experienţă doar conducerea unui oraş medieval românesc. El şi-a dezvăluit însă planurile radicale pe care le are ca preşedinte. Acestea includ revenirea la măsurile de austeritate, intărirea Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei".

Cât priveşte declaraţiile preşedintelui ales, acesta nu a spus nimic despre austeritate.

"La sfârşitul mandatului meu, România trebuie să fie o democraţie mai funcţională. Până atunci, nimeni nu ar trebui să pună la îndoială statul de drept în România. Sistemul de educaţie ar trebui să fie suficient de bun pentru a ne face mândri. Oamenii ar trebui să primească tratamente decente în spitale. Şi economia ar trebui să fie suficient de bună pentru a încuraja românii care locuiesc în străinătate să se întoarcă acasă", a spus preşedintele ales.