ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat pentru agenția Reuters că va exista un schimb de putere în România, în doar câteva săptămâni. Iohannis este de părere că victoria din cursa pentru alegerile prezidențiale îl va ajuta să formeze un nou guvern, fără PSD al cărui exponent - Victor Ponta - a fost învins în campania electorală.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare. Deci, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în parlament. Cel mai probabil, această schimbare va veni în 2015, când PNL ar putea forma o majoritate și s-ar putea folosi de acest lucru pentru a schimba guvernul", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat și că în campania electorală românii au avut de suferit din pricina duelului său cu Ponta, dar de acum lucrurile vor reintra pe făgașul normal.

"Trebuie spus foarte clar, este evident că am avut o dispută cu prim-ministrul, iar lupta noastră a creat multe daune. Dar concurența s-a terminat, acum avem un câștigător și o țară de condus", a mai afirmat Iohannis.

Președintele ales a declarat și că nu este adeptul introducerii unor noi taxe sau a politicii-spectacol, făcute în mass-media: "Este evident foarte dificil să construiești bugetul cu un deficit de 1,4%, care este de altfel și scopul. Pe de altă parte, nu sunt simpatizantul ideii de a introduce taxe noi așa că guvernul are o sarcină dificilă și nu pot decât să sper că va veni cu un proiect decent. Vreau să schimb modul în care se face politică ăn România: mai puțin spectacol, mai multe soluții. Le vom lua însă pas cu pas, nu e posibil să schimbi clasa politică peste noapte, într-o săptămână sau într-un an", a încheiat Iohannis.