ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a declarat vineri, la Chişinău, că România va proteja ”fără doar şi poate integritatea teritorială a Republicii Moldova şi interesele sale economice", exprimându-şi speranţa că moldovenii vor alege duminică, la alegerile parlamentare, parcursul european.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!
”Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă un viitor european pentru ţara lor, o schimbare în bine care se va resimţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precădere şi la cei cu cetăţenie română”, a declarat Iohannis.

El a menţionat că ”România a avut şansa istorică de a deveni parte a comunităţii europene”.
”Pe 30 noiembrie putem acorda o şansă europeană şi un viitor mai bun Republicii Moldova în acelaşi fel în care României i s-a garantat viitorul spre vest, pe 16 noiembrie”, a spus preşedintele ales, exprimându-şi ”certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acelaşi spaţiu comun de prosperitate şi democraţie în interiorul Uniunii Europene”.