ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri că pierderea prezidenţialelor de către PSD reprezintă un eşec politic, arătând că viaţa este cu de toate şi că este important pentru forţele politice să nu intre în panică atunci când pierd şi nici să nu se umfle în pene când câştigă.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!
"Sigur, este un eşec politic. Asta e viaţa politică. Iată, avem o experienţă de 25 de ani. Aceşti 25 de ani au însemnat flux şi reflux. Eu sper ca şi PSD să facă o analiză serioasă a cauzelor – pentru că e un semnal din partea electoratului - şi orice partid e dator să facă analiza proprie despre cum să răspundă mai bine electoratului".

Întrebat dacă este un susţinător al alegerilor parlamentare anticipate, Iliescu a precizat: "Nu. Eu am spus numai că se poate, că se discută, am văzut".
"Nu cred că sunt interesaţi în alegeri anticipate în primul rând cei care acum au câştigat alegerile prezidenţiale. Deocamdată în Parlament este o majoritate care susţine Guvernul Ponta. Ceilalţi nu prea sunt pregătiţi pentru aşa ceva. Eu am spus numai că se discută de aşa ceva în urma victoriei domnului Iohannis. Dar eu nu cred că este vreun interes al vreunei forţe politice şi nu cred că e nici în interesul ţării şi al oamenilor", a continuat Iliescu.

Fostul şef de stat  a fost întrebat ce sfat i-ar da lui Klaus Iohannis:
"Domnul Iohannis vine cu experienţa de primar, un primar respectat şi într-o zonă de ţară gospodărită. (..) Deci vine cu această încărcătură, cu această marcă a sibienilor care sunt respectaţi de toată lumea. Dar una este experienţa la nivelul unui oraş şi alta este la nivel de ţară. Dar, mă rog, este un om dotat cu calităţile necesare ca să înveţe, cum am învăţat cu toţii în fond", a spus Iliescu.

Întrebat dacă Iohannis se va ridica la nivelul aşteptările create, Iliescu a răspuns: "Nu vreau să dau nicun fel de calificative nimănui şi nici să fac prognoze".