ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu spune, într-o scrisoare deschisă către membrii şi simpatizanţii partidului, că refuză să primescă ”lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, PSD” şi de la ”oameni care pun interesul personal înaintea interesului public”.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, după şedinţa conducerii PSD, că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid. El a arătat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că, la 84 de ani, președintele de onoare al PSD nu mai poate fi un simbol al partidului. În replică, Ion Iliescu a postat pe blogul său personal o scrisoare deschisă către toți membrii PSD.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!
"Din păcate, ieri am avut parte, în locul unei analize, de o măsură extremă: excluderea din partid a trei membri ai Comitetului Executiv, masură care nu a rezolvat niciuna dintre problemele partidului. De fapt, ea nu a făcut decât să le agraveze. Este motivul pentru care am votat împotriva excluderii celor trei colegi: Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic", precizează Ion Iliescu în scrisoarea postată pe blogul său.

„Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate, lucruri pe care nu le pot înțelege și accepta. Cu explicația asta toți cei care trebuie să-și asume responsabilități pentru insucces sunt exonerați de orice raspundere. Fuga de răspundere nu este o soluție”, a scris Ion Iliescu.

Citeste intergal SCRISOAREA DESCHISĂ a lui ION ILIESCU