ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform agenţiei de ştiri iordaniene Petra, citată de mediafax.ro, Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importul de ovine şi bovine din România, după ce Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a anunţat că a depistat mai multe cazuri de îmbolnăvire a acestora cu boala limbii albastre, un oficial din ministerul iordanian al Agriculturii, Munther Rifai, precizând că România este al doilea mare exportator de carne către Iordania, după Australia, iar Regatul importă anual din România între 300.000 şi 400.000 de ovine şi bovine. Alţi exportatori importanţi pentru Iordania sunt Moldova, Georgia, Azerbaidjan şi Sudan.

Boala limbii albastre nu afectează omul și este cauzată de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin înţepătura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides, şi nu prin contactul direct între animale. Boala afectează animalele rumegătoarele şi are caracter sezonier, iar mortalitatea este variabilă, în funcţie de situaţie, dar poate ajunge, uneori, la sută la sută din efectiv.