ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul din Iordania le-a răspuns teroriştilor din Statul Islamic pe limba lor, amenintând cu spânzurarea tuturor prizonierilor membri ai acestei grupări.

Statul Islamic a anunţat că îl va decapita pe Muath al-Kasaesbeh, pilot militar Iordanian capturat în urmă cu câteva săptămâni, dacă o membră a organizaţii, Sajida al-Rishawi, nu va fi eliberată.

Negocierile dintre cele două părţi au eşuat, iar termenul dat de terorişti a trecut.

Presa britanică scrie că în acel moment guvernul Iordaniei a transmis un mesaj tranşant: Dacă pilotul va fi executat, toţi membrii Statului Islamic aflaţi în închisorile iordaniene vor fi judecaţi în regim de urgenţă şi spânzuraţi.

Se pare că acest tip de mesaj a fost recepţionat de terorişti. Statul Islamic a făcut public recent un clip video în care prezenta decapitarea celui de-al doilea prizonier japonez, însă nu si pe cea a pilotului iordanian.