ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului a vorbit despre nerespectarea poruncilor lui Dumnezeu în zilele noastre, în predica de la Slujba Adormirii Maicii Domnului, de la Nicula.


Mitropolitul a cerut credincioşilor să respecte poruncile lui Dumnezeu, respectiv să-şi respecte părinţii, să nu mai facă avorturi, să nu mai fure şi să nu mai fie desfrânaţi.


"Să nu ucizi — este a șasea poruncă. Se fac atâtea avorturi iar Maica Domnului este tristă și ne atenționează că nu îi place ce facem. Această poruncă o încălcăm și când oamenii sunt de acord cu eutanasia. Dacă nu le mai sunt utili părinții, îi elimină de pe scena vieții. E un păcat strigător la cer".


ÎPS Andrei s-a referit şi la practica din ce în ce mai răspândită în Occident, aceea de a permite eutanasia la cerere. "Sunt unii care, după ce consideră că nu mai au nevoie de părinţi, îi eutanasiază".


Ierarhul ortodox le-a cerut credincioşilor să-şi imagineze cum ar arăta o lume în care toţi oamenii ar respecta poruncile lui Dumnezeu: "Dacă le împlinim, vom observa că e pace, armonie, nu se claxonează, nu e agitație, toată lumea împlinește poruncile. La serviciu e corectitudine, nimeni nu pierde timpul și lucrează cu eficiență, la școală copiii nu copiază, pentru că nu vor să fure, studenții nu au gânduri de păcat. După serviciu se întorc acasă, răsfoiesc ziarele, au dispărut imaginile imorale și articolele de scandal, la televizor nu e scandal, nu e polemică stearpă și nesfârșită dintre politicieni, nu se mai batjocoresc unii pe alții, pentru că e atât de importantă mângâierea oamenilor de care nu avem acum parte, dar va rămâne în viitor. Aceasta este marea provocare, cum ar fi dacă de mâine am respecta poruncile lui Hristos. Dar noi, ca şi creştini, trebuie să credem că se va întâmpla, măcar puţin bine", a spus ÎPS Andrei.