ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În duminica Paștelui catolic, jihadiștii Statului Islamic au aruncat în aer biserica Fecioarei Maria, din orașul sirian Tel Nasri (provincia orientală Hassaka), a informat agenția creștină siriană Aina.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

Militanții ISIS au plantat explozivele în Biserica Fecioarei Maria din Tel Nasri, o zonă în care milițiile creștine și cele kurde luptă împotriva organizației teroriste Stat Islamic. În ciuda opoziției, teroriștii au preluat, luni, controlul orașului, relatează ziarul La Stampa.

Gruparea Stat Islamic controlează bucăți însemnate din Siria și Irak și promovează o ramură puristă a Islamului sunnit.

Cel putin 90 de familii asiriene creștine – în total în jur de 200 de persoane – au fost răpite din trei sate de gruparea teroristă Statul Islamic. Surse din provincia asediată, Hassaka, au raportat că familii din satele Tel Gouran, Tel Jazira și Tel Hormizd au fost luate și duse în satul Um Al-Masamier, un sat de sunni arabi. Numărul exact de ostatici creștini rămâne necunoscut.

Pe lângă aceasta, un număr de alte 50 sau mai multe familii sunt înca sub asediu în satul Tel Shamiram, care este înconjurat de militanți islamici ce aparțin grupării ISIS. Desi luptătorii kurzi conduc ofensiva împotriva lui ISIS, lupta pentru satul Tel Shamiram continuă.