ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniană, potrivit unei surse oficiale, citată de AFP.

''Cabinetul a decis în unanimitate că guvernul israelian nu va negocia cu un guvern palestinian care se sprijină pe Hamas, o organizație teroristă ce face apel la distrugerea Israelului'', se precizează într-un comunicat al biroului premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

''Israelul va lua, de asemenea, un anumit număr de măsuri ca răspuns la gesturile unilaterale'' ale palestinienilor, se adaugă în comunicat, publicat la încheierea unei reuniuni de cinci ore a cabinetului de securitate, din care fac parte cei mai importanți miniștri. Nu au fost însă făcute imediat precizări referitoare la măsurile avute în vedere.

De asemenea, într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acordul de reconciliere palestiniană este "un pact care omoară pacea" și "un enorm pas înapoi".