ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bătută cu bestialitate, violată și apoi abandonată într-un câmp de la periferia orașului Vicenza. Victima este o prostituată română, de 24 de ani, însărcinată, care acuză de agresiune doi soldați americani de la o bază din nordul Italiei. Incidentul a generat tensiuni diplomatice între Roma și Washington, după ce SUA au cerut ca soldații să fie aduși în America pentru a fi judecați.

Agresiunea ar fi avut loc luni seara, la Vicenza, regiunea Veneto, unde românca se prostitua. Doi soldați americani au acroșat-o și au urcat-o în mașină, , propunându-i un act sexual în trei, susține victima. Apoi au dus-o într-o zonă izolată, unde a început coșmarul. Au bătut-o și au violat-o, după care au lăsat-o aproape inconștientă pe un câmp, scrie site-ul today.it. Fata a reușit însă să vadă numărul mașinii, iar cei doi au putut fi identificați. Femeia a ajuns la spital, iar medicii spun că, în urma loviturilor, riscă să piardă sarcina.

Militarii americani Gray Gerelle Lamarcus şi Edil Mc Cough (amândoi în vârstă de 21 de ani) sunt staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza.

Deși italienii doresc ca cei doi americani să fie judecați de un tribunal din peninsulă, pentru violență sexuală în grup, SUA au făcut demersuri pentru repatrierea lor, astfel încât să compară în fața unei instanțe de peste Ocean, scrie presa italiană.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justiţiei, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite.
"Îi cerem în mod preventiv ministrului Justiţiei să respingă o eventuală renunţare la jurisdicţia italiană", a scris primarul din Vicenza, amintind că unul dintre suspecţi a fost acuzat şi de violarea unei minore italience.

Unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind în prezent internat. Mai mult, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut, scrie CorrieredelVeneto.

"În conformitate cu Acordurile privind statutul forţelor străine existent între Italia şi Statele Unite, Washingtonul cere statului-gazdă transferul juridicţiei în toate cazurile în care este implicat personal militar american", a declarat maiorul american Mike Weisman, purtătorul de cuvânt al Brigăzii americane 173 din Italia.