ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iulian Capsali consideră că situaţia economică a ţării nu este determinantă în ceea ce priveşte posibilitatea ca o familie să aibă mai mulţi copii, se arată într-un interviu publicat în România Liberă.

"Am văzut oameni cu mulți copii care trăiesc ca mine în condiții dificile. Eu stau la bloc într-un apartament de trei camere și am nouă copii. Deci se poate. Cine își dorește lucrul acesta nu se poate să nu găseacă soluții. Dacă e dragoste și pace în acea familie, lucrurile vin de la sine. Noi în comunitățile parohiale ne ajutăm foarte mult unii pe alții cu îmbrăcăminte, cu un cărucior de copil, etc. I s-a stricat unuia mașina de spălat, punem toți bani și-i cumpărăm alta", a spus Capsali.

Capsali, candidat independent la europarlamentarele din mai, mai spune că dacă va fi ales, va susţine legislativ mamele. Publicistul consideră despre ceea ce fac mamele că este "o muncă faptul că ele își cresc copiii. Pentru că ele dau societății acești copii. Or asta e o muncă neplătită. Sunt foarte multe mame care fac această jertfă și ar trebui sprijinite."

În altă ordine de idei, candidatul la PE ar dori ca femeile să conştientizeze faptul că ele sunt responsabile de viaţa unei persoane, a copilului din pântece şi că nu au dreptul să decidă dacă acesta trăieşte sau nu.

"Totuși vorbim de o viață care nu-i aparține femeii, vorbim de un alt om. Ca primă măsură sunt pentru campanii de conștientizare.", a afirmat Capsali.