ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova este pregătită să devină stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat premierul Iurie Leancă, la Bruxelles, conform unui comunicat oficial al Guvernului de la Chişinău.

"Republica Moldova este gata să devină, din fruntaş al Parteneriatului Estic, candidat la aderare", a declarat Leancă la reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova - UE, desfăşurată joi la Bruxelles.

La reuniune au fost abordate subiecte privind stadiul democraţiei, statul de drept şi drepturile omului, situaţia economică, dezvoltarea agriculturii şi a sistemului educaţional. O temă specială a fost procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. Părţile au evidenţiat importanţa menţinerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistenţă pentru a apropia comunităţile de pe cele două maluri ale Nistrului, precizează Guvernul de la Chişinău.