ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Phenian decide să se izoleze și mai mult. Coreea de Nord va interzice, începând cu vineri, accesul turiştilor străini pe teritoriul său. Decizia autorităţilor de la Phenian a fost luată pe fondul îngrijorărilor accentuate produse de epidemia de Ebola, informează Reuters, care citează tur-operatorii.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

"Începând de vineri, 24 octombrie, oricărui turist din orice ţară străină i se va interzice pătrunderea pe teritoriul Coreii de Nord", spune Gareth Johnson, reprezentantul companiei chineze Young Pioneer Tours. Deocamdată Phenianul nu a precizat dacă restricţia de călătorie îi vizează şi pe membrii corpului diplomatic sau pe cei din lumea afacerilor, infprmează The Guardian.

Coreea de Nord este una dintre  țările cele mai izolate din lume, iar cei 24 de milioane de oameni care trăiesc în statul totalitar au o interacțiune minimă cu lumea exterioară. Mass-media straină este interzisă, iar comunicarea cu turiștii este strict controlată.

Presa internațională este și ea interzisă, iar Internetul este inaccesibil pentru aproape toți locuitorii. Nici lumea nu știe mare lucru despre ce se întâmplă în această țară asiatică pe care regimul comunist de la Phenian o conduce cu mână de fier.